Της Μόνα-Λίζα Παρασκευοπούλου
Έναν φορητό υπολογιστή που εκκινείται σε 8 δευτερόλεπτα, βασίζεται σε ένα «διαδικτυακό» λειτουργικό σύστημα με την υπογραφή της Google και εφαρμογές γραμμένες για τον Παγκόσμιο Ιστό φέρεται να ετοιμάζει η Sony. __Σχετικά έγγραφα που υπέβαλλε η Sony για να πάρει την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής__ Εμπορίου αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το πρώτο Sony VAIO Chromebook, τους υπολογιστές που οραματίζεται η Google. Tους θυμάστε;

Από τα έγγραφα και τις φωτογραφίες που αφορούν στο υπό έγκριση Sony VAIO αποκαλύπτεται ότι το πρώτο Chromebook της Sony θα έχει οθόνη 11,6 ιντσών, θύρα HDMI, δύο θύρες USB, αναγνώστη καρτών SD, Bluetooth, και ασύρματη δικτύωση με Wi-Fi 802.11 b/g και το ταχύτερο 802.11n.

Υποθέτουμε ότι το Sony VAIO Chromebook δεν θα φέρει επεξεργαστή της Intel όπως τα πρώτα Chromebook που παρουσιάστηκαν από την Google, εμπνευστή της ιδέας ενός υπολογιστή που, φαινομενικά τουλάχιστον, δεν φέρει τίποτα περισσότερο από έναν browser- από τις Samsung και Acer.
external image Untitled-3%20copy.jpg
Από μια φωτογραφία αποκαλύπτεται ότι το προς έγκριση μοντέλο VAIO θα βασίζεται σε επεξεργαστή της Nvidia και αρχιτεκτονική ARM (Nvidia Tegra 250, T25 ARM, χρονισμένο στα 1,2GHz) κάτι που θεωρείται ότι ίσως σημαίνει αυξημένη αυτονομία του Chromebook. Τέλος, το υποτιθέμενο Chromebook της Sony θα έχει μόλις 2GB μνήμη RAM και δίσκο SSD μόλις 16GB. Εξάλλου, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Chromebook είναι ότι βασίζονται σε υπηρεσίες στο λεγόμενο cloud, δηλαδή υπηρεσίες που παρέχουν πλούσιο αποθηκευτικό χώρο.

Γενικότερα, τα Chromebook βασίζονται στο ChromeOS, ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στον browser Chrome της Google και τρέχει εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για να εκτελούνται μέσα από το πρόγραμμα πλοήγησης (Web app).

Τα Chromebook θεωρούνται επίσης σχετικά οικονομικά με τιμές που ξεκινούν από τα 200 δολάρια και δεν ξεπερνούν τα 400 δολάρια. Εντούτοις, τα έγγραφα στην FCC δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημερομηνία διάθεσης ούτε την τιμή που θα διατεθεί το εν λόγω μοντέλο.

πηγή: in.gr