Της Μαρίας Νικοπούλου
Από τις 29/3/12 έως και την 1/4/12 το σχολείο μας πραγματοποίησε τετραήμερη εκδρομή στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Η πρώτη και η δευτέρα λυκείου βρέθηκαν στην Κέρκυρα με αφορμή το πολιτιστικό πρόγραμμα της "Αναγέννησης".

Η πόλη της Κέρκυρας είναι μια πολύ καλά διατηρημένη παλιά πόλη, χτισμένη ανάμεσα στα δύο φρούρια, που αντανακλά την ευρωπαϊκή ιστορία χιλίων και πλέον χρόνων. Αυτός, άλλωστε, είναι ο βασικός λόγος που ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της εντάχθηκε στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO τον Ιούνιο του 2007. Χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο χρώμα, αλλά και από πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές.

Τα αξιοθέατα και τα μουσεία που επισκεφθήκαμε στην Κέρκυρα είναι: το Αχίλλειο, ένα από τα καλύτερα μουσεία του νησιού, το νέο φρούριο που βρίσκεται πάνω από το παλιό λιμάνι, την Πλατεία Σπιανάδα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το Κανόνι, που διαθέτει υπέροχη θέα στο Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας. Επίσης, γνωρίσαμε και τη νυχτερινή ζωή του νησιού.

_Κέρκυρα_2.jpg
_Κέρκυρα_1.jpg
_3.jpg